Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: Телевизия 7/8Малко ми мирише на Районно, бюрата и

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: Телевизия 7/8Малко ми мирише на Районно, бюрата и
Коментари Харесай

Бабикян за ареста: Бюрата и столовете в Районното са на 20-30 години. Има балатом на земята. И там крадат

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: Телевизия 7/8

Малко ми мирише на Районно, бюрата и столовете им са на по 20-30 години, балатом на земята, и там крадат, началниците им ги държат в едни ужасни условия, служителите на реда да работят, стартира коментара си за ареста му тази заран Арман Бабикян пред Слави в Телевизя 7/8.

Ето какво още сподели Бабикян:

„ Получих сигнал, че скапват лагерите и се изстрелях незабавно. Орлов мост беше най-близката точка. Шмугнах се през шпалира, който беше заобиколил палатките, и по този начин, хората пристигнаха да разгонват протестиращите на Орлов мост и на другите места.

Обикаляше човек с мегафон, който обясняваше, че съм нарушавал закона за придвижване по пътищата, в смисъл, минал съм на алено. Караха всички да си подвигат палатките, тентите. Част от хората не желаеха, други ги реалокираха на тротоара. Нямаше принуждение върху хората, само че по този начин много безогледно се изчистваха местата, на които спяха.

Зададох няколко пъти въпроса на няколко униформени, извинявайте, само че правата ни по конституцията, главният закон в страната, не стоят ли над закона на пътищата? Беше ми отговорено, че това не тяхна работа, те извършват разпоредби. Казах им, че това е главният закон, няма по-висш закон от него, те ми споделиха, обърнете се към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Предполагам, че юридическата мисъл в София е събрана в пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

След няколко възпитани опита да ме питат, дали ще преместя от оттова или не, аз споделих, че няма. По закона на Министерство на вътрешните работи, тъй като не съм изпълнявал разпоредби, ме прибраха за 24 часа. След няколко часа излязохме всички задържани, откакто пристигнаха юристите. Очевидно нелегално деяние, само че властта по този начин е решила.

В Първо Районно ме прибраха с един от тези блиндираните бусове, с решетки, не са ми слагали белезници. Държаха се възпитано, малко им беше неловко. Виждаше се по лицата на униформените, не се усещаха удобно да извършват тези заповеди, никой не ти го споделя, само че то се усеща.

Държаха се в действителност възпитано, вижда се, че това не е история на Столична дирекция на вътрешните работи. Някакъв човек давал от името на Столична дирекция на вътрешните работи конференция, това са нелепости. Същото се е случвало и в другите лагери, в Стара Загора, Пловдив, Варна. Столична дирекция на вътрешните работи не дава отговор за всичките градове. Някой с сан на министър, а за какво не и министър-председателят, би трябвало да дава отговор за случилото се през днешния ден. Няма по какъв начин една районна дирекция да се прави, че дава отговор за случката.

В Районното имаше процедури - претършуване, евакуиране на джобовете, актове, протоколи     за ареста. Аз отхвърлих да ги подпиша, единият документ го подписах, останалите - не, тъй като не считам, че без наличие на юрист би трябвало да подписвам каквото и да е. И второ, написа дали имаш забележки, аз написах, че имам забележки, тъй като се нарушават конституцията и съществени цивилен права. Оставиха ми медикаментите, което беше добре за мен, предадох си колана, качиха ме, явно да продължат разпитите, само че не съумяха да ме разпитат. Точно преди да почне разпита, пристигнаха да ме извадят от вътрешната страна юристите, беше се разчуло. Глупава исторя, по-скоро грозна... ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР